El pont de Mahoma 163. Pont del Diable; natura, patrimoni i pandèmia, un any després

Publicat dijous 11 de Març de 2021 12:49


El pont de Mahoma. Dijous 11 de març

Avui ja just un any que la Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar la COVID-19, el Coronavirus, com una pandèmia. Què ens ha ensenyat aquesta pandèmia sanitària?
Doncs moltes coses, com la nostra extremada fragilitat com a espècie. També la vulnerabilitat de la baula més feble de la societat, i que el sistema no sempre ha estat a l’altura de les circumstància, com tampoc hi hem estat nosaltres.

Què mes hem aprés? Doncs a donar molta importància, gairebé vital, als espais oberts, a la muntanya, als boscos, als rius... al patrimoni natural, en definitiva.

Avui us saludem des d’un dels grans pulmons verds que tenim a la nostra comarca, -de la qual encara no ens podem moure-, el Pont del Diable.
Aquí, a més, el paisatge i el bosc es barreja amb la cultura i les pedres històriques. Un patrimoni de la humanitat per la Unesco. Noméstancant els ulls ens portaria a retrocedir 2.000 anys en la història de la humanitat, aquesta humanitat tant feble, i tant forta a l'hora.
E
ns acompanyeu en aquest viatge? Avui serà gairebé filosòfic; amb reflexions sobre el que és important, i el que no val res. Veniu?

Benvinguts al Pont de Mahoma 163