El pont de Mahoma 164. Ruta al Mirador de Líster i visita al centre de Natura de la Vall de Boí

Publicat dijous 25 de Març de 2021 11:15


El pont de Mahoma. Dijous 25 de març

PONT DE MAHOMA 164. Primer programa sense confinament a les muntanyes.
Us hem proposat una ruta fins al Mirador de Líster. 
Hem passat pel pic de les Picòssies (880m), el segon més alt de la serra de Cardó. Hi hem arribat pel Mirador de Líster. Indret estratègic des d'on el general (el republicà Enrique Líster) controlava les maniobres de l'exercit, i on encara es pot veure la petita cova excavada a la roca que li servia de trinxera. 

Les vistes són excel·lents des d’aquest lloc excepcional i carregat d’història. Els companys Josep Maria Bonachí i Sebastià Poy, també han enllaçat pel mas d’en Garropu, baixant pel del Cosp, i tornada cap a a Rasquera pel PR o camí dels Frares. En total, uns 16 km amb 1.000 metres de desnivell + amb unes vistes i paratges únics.

Primer programa després de l’obertura del confinament. En l’anterior només ens podíem moure per la comarca, i ara ja ho podem fer per tota Catalunya.  Una situació que dona oxigen als guies de muntanya, com el company Ricard Fernández, avui fent un guiatge pels Ports. També als centres que fa activitats diverses en l’entorn natural i que ja poden rebre visitants de tot el país.

Avui al programa hem visitat un d'aquesta centres. Hem marxat fins a la Vall de Boí per conèixer l’Escola de Natura, situada a tocar de la Noguera de Tor. Es tracta del Camp d’Aprenentatge que ha reprès l’activitat aquest passat cap de setmana. Des d’allà hem conversat amb Laia Roset i Cèsar Colomer. 

Benvinguts al Pont de Mahoma 164