El pont de Mahoma 165: De Molnàs al Mèdol per combatre el confinament i el llop dels Pirineus

Publicat dijous 08 de Abril de 2021 11:33


El pont de Mahoma. Dijous 08 d'abril

Aquesta propera mitjanit torna a tenir vigència el confinament comarcal. Avui us proposem una ruta molt agraïda, sense sortir de la comarca del Tarragonès, des d'on fem el programa. Anirem des de Molnàs fins a l’Agulla del Mèdol, antiga cantera romana patrimoni de la humanitat amb el conjunt de Tarraco.  

No la farem sols, hi anirem amb el company de cordada Òscar Cadiach que avui fa de guia d’una colla d’infants del col·legi El Miracle que, com un podeu imaginar, feia molts mesos que no sortien plegats d’excursió per la muntanya. 

En aquest programa també us parlem d’un llop retratat a l’alta Ribagorça, a la Vall de Boí, per primera vegada des que l’espècie es va considerar extingida al Pirineu català, fa gairebé un segle. En parlarem amb Gabriel Lampreave dels Agents Rurals. És membre de la unitat que va captar la instantània, i ara en fan seguiment buscant pèls i excrements del llop a la zona on es va instal·lar el parany fotogràfic per establir el seu perfil genètic.

I en aquest programa reprenen el costum del company de cordada Ricard Fernández de llegir un text muntanyenc al programa. Avui de Doug Scott, mort recentment, traspua sinceritat en les paraules de cloenda del seu llibre "El escalador del Himalaya" (Editorial Desnivel), entre fenomenologia i espiritualitat. I també ens acompanyaran, com sempre, les rutes de Josep Maria Bonachí i la poesia de Sebastià Poy.  

Benvinguts al Pont de Mahoma 165!