Els reptes pendents, 15 anys després dels atemptats de l’11M

Publicat dilluns 11 de Març de 2019 11:37


15 anys dels atemptats de l’11-M

Avui es compleixen 15 anys dels atemptats de l’11-M. Aquell 11 de març de 2004 hi va haver un atemptat terrorista a Madrid, amb una sèrie de 10 explosions simultànies en tres trens de rodalies de RENFE a primera hora del matí. Va ser comès per una cèl·lula islamista local que pretenia emular accions d'Al-Qaida. En l’atac van morir 191 persones i unes 1.700 van resultar ferides de diversa consideració. Aquest atac terrorista és un dels més importants que han tingut lloc a Europa, i el més important a nivell de l’Estat.

El grup va ser desarticulat per la policia poques setmanes després i alguns dels membres, es van immolar en un pis de la ciutat de Leganés en veure’s envoltats.

En parlem amb Anna Teixidor i Colomer, periodista, historiadora, que combina la seva tasca d'investigació i el seu treball als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya. Especialitzada en immigració,  refugiats i terrorisme islamista.

Autora de diverses publicacions i documentals.

«Combatents en nom d'Al·là: de Catalunya al gihad». Que també es traduiria el 2017 al castellà, «En nombre de Alá: conversaciones con yihadistas españoles y sus familias» (2017). Teixidor és coautora de diversos reportatges pel programa 30 minuts, entre els quals "A la recerca del paradís", «Entre els nostres», o «Es-Satty, retrat d'un impostor»