Els tres plans de la Universitat Rovira i Virgili per l'arrencada del curs acadèmic

Publicat dilluns 10 de Agost de 2020 10:40


Domènec Puig Valls, Vicerector de Programació Acadèmica, Docència i professorat de la URV

3.904 estudiants han estat assignats a la Universitat Rovira i Virgili per al proper curs 2020-21, inclosos els centres adscrits. Són 485 més (12,42%) que l'any anterior, quan els alumnes assignats en el primer procés van ser 3.419.
La institució destaca que la demanda segueix la recuperació que ja va iniciar el curs 2018-19 i es preveu que el nombre de matriculats, una vegada culminin les assignacions posteriors, també sigui superior aquest any. En conseqüència, la URV preveu cobrir les places d'alguns dels graus que anys anterior no podien fer-ho. Medicina és l'ensenyament de la URV que exigeix una nota de tall més alta per accedir-hi: un 12,791. El doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular, i Biotecnologia demana un 12,788.
La URV està retardant el començament del pròxim curs per guanyar temps i per poder veure l’evolució de la pandèmia. La universitat estima iniciar l’activitat durant la segona meitat o finals del mes de setembre. La voluntat és mantenir el màxim possible les classes de manera presencial sempre que la situació sanitària ho permeti. Per aquest motiu, la universitat ha previst 3 escenaris davant la incògnita que presenta l’emergència pel coronavirus.

Ho analitzem amb Domènec Puig Valls, Vicerector de Programació Acadèmica, Docència i professorat de la URV