Es commemoren els 500 anys del naixement de l’arqueòleg Lluís Pons d’Icart

Publicat dimecres 22 de Maig de 2019 11:28


500 anys del naixement de l’arqueòleg Lluís Pons d’Icart

L’Institut Pons d’Icart centra la celebració dels 500 anys del naixement de l’arqueòleg Lluís Pons d’Icart. La URV i MNAT han preparat un cicle de conferències i una exposició sobre la figura d’aquest personatge històric que tindran lloc al centre educatiu.
L'advocat, jurista i considerat pioner de l'arqueologia a Tarragona va néixer a la ciutat l'any 1518. Primer arqueòleg tarragoní que va catalogar en el seu temps inscripcions i làpides clàssiques, entre d'altres.

Aquesta figura històrica dona nom a l’institut de secundària Pons d’Icart, a la Rambla Vella, que aquest any també celebra el seu 40è aniversari.

Per commemorar i retre homenatge a Lluís Pons d’Icart, el centre ha preparat, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), un programa d’activitats que inclou una exposició i un primer cicle de conferències.

L’exposició, titulada El renaixement de Tàrraco. Lluís Pons d’Icart i Anton van den Wyngaerde, organitzada pel MNAT, es pot visitar al vestíbul del centre educatiu, de 9 a 15 hores.

Pel que fa al cicle de conferències, constarà de quatre xerrades. N'hem parlat amb la directora del centre, Àngels Adern. 

 

Dimecres, 22 de maig – 18 h 

‘Europa en temps de Lluís Pons d’Icart’

A càrrec del Dr. Josep Fàbregas Roig, professor del Departament d’Història de la URV.

Presentació: Antònia Maria Lucena, Ins. Pons d’Icart.

Dimecres, 29 de maig – 18 h 

‘Pons d’Icart i les inscripcions llatines dels carrers de Tarragona’

A càrrec de la Dra. Diana Gorostidi Pi, professora del Departament de Filologia Catalana de la URV.

Presentació: Maite Blay, Ins. Pons d’Icart.

Dimecres, 5 de juny – 18 h 

‘Renaixement; cultura, ciència, evolució espiritual i filosòfica’

A càrrec del Dr. Salvador de Brocà Tella, professor jubilat de Filosofia del Departament d’Antropologia i Filosofia de la URV.

Presentació: Maria Bonet, URV

Dimecres, 12 de juny – 18 h “Tarragona en la Catalunya del temps de Lluís Pons d’Icart: institucions, política i dret” A càrrec del Dr. Antoni Jordà Fernández, Catedràtic d’Història del Dret i de les Institucions de la URV.

Presentació: Pilar Sada, MNAT.