Espai ‘Q’. Dilluns 29 d'abril

Publicat dilluns 29 de Abril de 2019 11:53


Espai ‘Q’. Dilluns 29 d'abril

Espai ‘Q’, amb l’Associació Empresarial química de Tarragona, l’AEQT. 

El passat 20 de març, s’ha signat un acord amb Messer Ibèrica. L’empresa fa una aportació de 25 mil euros per fer possible que a totes les dependències del nou edifici de Bonavista hi hagi oxigen. Es farà una instal·lació integral d’un sistema de subministrament d’oxigen a les sales terapèutiques, a la infermeria i a d’altres cambres. Les malalties cerebrals estan associades a problemes respiratoris greus i la mesura permetrà als usuaris disposar d’una atenció digne. Rubén Folgado, director tècnic de Messer.

Les obres del nou Edifici Blanc de Bonavista que ha d’acollir la residència i el taller ocupacional de la Muntanyeta es preveu que finalitzin el primer trimestre de 2020. De manera immediata es podrà fer el trasllat dels serveis del Centre de Paràlisi Cerebral. En els propers dies se signarà un conveni amb l’Institut Català de Finances que ha atorgat 4 milions d’euros per fer realitat el nou immoble a Bonavista. Fins ara ja s’han invertit uns 2 milions d’euros i des de la Muntanyeta, el seu vicepresident, Pepe Pedregal, ha assegurat que s’intentarà no gastar tot el paquet d’ajuts. Pedregal demana la col·laboració del teixit empresarial del territori per impulsar la feina que es fa des d’aquesta entitat que treballa amb persones afectades de paràlisi cerebral.

El nou espai permetrà atendre 110 persones. Són 60 de la residència i 50 del centre de dia. A més,hi treballaran 140 persones. Això converteix la Muntanyeta en una de les empreses del tercer sector més importants de la demarcació.

En parlem amb Pepe Pedregal, president de la Fundació de la Muntanyeta i amb Rubén Folgado, director de Messer.