Espai ''Q'' Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud

Publicat dilluns 18 de Gener de 2021 10:46


Espai ''Q'' Dilluns 18 de gener

El 2021, i de retruc aquesta propera dècada presenta grans dificultats, les derivades dels efectes socials i econòmics de la pandèmia sanitària a nivell mundial, però també seran anys de grans oportunitats per qui estigui ben posicionat. Hem encetat el primer espai 'Q' de la temporada, amb el suport de l'AEQT.  

El 2021 és una any que va associat als fons de recuperació Europeus, 140.000 milions d'euros procedents d'Europa, i una gran part per donar suport a la inversió i les reformes necessàries per aconseguir una recuperació sostenible i afrontar la transició ecològica i digital. El 37% de la partida es destinarà a inversió verda, segons el Govern Espanyol.

La Comissió Europea ja ha engegat un pla que en els pròxims 10 anys vol generar 10 milions de tones d’hidrògen verd per transformar el sector de l’energia.

Aquí, més de 50 agents amb implantació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han creat la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud. La idea és impulsar l'expansió d'aquest combustible per fer front al repte de la transició energètica.

Coordinada per la URV, la plataforma aplega agents de formació, recerca i tecnologia; agents empresarials i empreses de la cadena de valor de l'hidrogen verd; així com administracions locals, supramunicipals i la Generalitat. N'hem parlat amb Jordi Cartanyà, coordinador de la plataforma Hidrogen Verd a la Catalunya Sud.