Especial informatiu sobre l'accident d'IQOXE

Publicat divendres 17 de Gener de 2020 13:02


Especial informatiu IQOXE

Hem volgut conèixer la normativa d’aplicació a la indústria química. Quines inspeccions, amb quina periodicitat i quins requisits han de complir les empreses dels polígons químics per garantir la seguretat i evitar accidents com el d’aquest dimarts. També us hem explicat com funciona un reactor com el d’IQOXE.
Ens ha acompanyat una de les persones que en sap més de seguretat industrial al territori. És l’enginyer industrial Simeó Ferràs Mas, inspector del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat. 
Hem anat fins a l’Institut Pere Martell, afectat per l’explosió d’IQOXE d’aquest dimarts. Hem fet recompte dels desperfectes amb la cap d’estudis, Rosanna Llorca i amb Xavier Abat, cap d’estudis d’FP empresa. Abat també va viure les conseqüències al Complex Educatiu de l’atemptat d’Eta al Rack d’Enpetrol, del juny de 1997.
En aquest especial hem sentit una part de l'entrevista que ens ha concedit a primera hora del dia el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Rubén Folgado. La primera que fa en públic d'ençà de l'accident.  
Hem connectat en directe amb la subdelegació del Govern, al carrer Sant Francesc, amb la compareixença del Conseller de Treball El Homrani, que s'ha reunit amb els sindicats de la química.