Especial Sant Jordi 13h

Publicat dijous 23 de Abril de 2020 13:46


Especial sant jordi 13h

Ha coincidit el 40è dia d’estat d’alarma amb la Diada de Sant Jordi; aquesta Diada confinada. En condicions normals, ara els estaríem saludant des de l’estand de Tarragona Ràdio a la Rambla Nova, davant del Teatre Metropol, com cada any.

Els oferiríem un programa pel qual passarien escriptors, editorials, floristeries, roses. L’arteria principal de la ciutat, a aquesta hora, ja seria un mar de gent, i així tot el dia.

Enguany, però, la situació és molt diferent. Fem aquest programa lluny de la Rambla, des de casa, però això no ens impedeix que almenys provem de compartir amb tots vosaltres l’essència del que significa la Diada del Llibre i la Rosa, que sempre serà el 23 d’abril, ho és des del 1929, amb unes arrels de llegenda que van molt més enllà fins l’any 303. Ho és avui i ho serà d’aquí a 100 anys.

Tampoc pretenem, ni estem, francament, per celebrar res!

El primer pensament que tenim aquest 23 d’abril, en una dia tant assenyalat, és per aquelles persones que ho esteu passant malament. Els que en aquests darrers 40 dies heu perdut un ésser estimat per la maleïda covid-19.

També pensem molt aquest dies en tot els sanitaris. La feina que esteu fent mai us la podrem agrair prou. El programa que farem també us el dediquem a vosaltres.

Si teniu l’oportunitat de posar la ràdio de fons, volem que tanqueu els ull i us imagineu que fora de les Unitats de Cures Intensives, lluny dels hospitals, algú ha fet màgia i de cop i volta ens estem regalant llibres i roses, i abraçant-nos els uns als altres.

Volem que pugueu sentir que en aquest dia tant especial tots estem amb vosaltres, i sabem el colossal esforç que esteu fent per salvar vides. També a tots els que esteu fent feines essencials, que en sou, en som, molts. També va per vosaltres.

Darrera d’aquests micròfons també hi ha moltes més veus de les que esteu sentint aquets darrers 40 dies. Encara que no els sentiu, també estan al peu del canó. Avui, de fet, en aquest Sant Jordi confinat sentirem els reportatges, les entrevistes, que porten setmanes preparant, des de casa. 

Felicitats a totes les Jordines, Jordis i Georgines. I, sobretot, no us oblideu d’encarregar els vostres llibres i la vostra rosa.