Evoluciona. Estrena de la tretzena temporada

Publicat dimarts 14 de Gener de 2020 12:16


Evoluciona. Dimarts 14 de gener

Evoluciona

Avui estrenem la tretzena temporada de l’espai Evoluciona que els dimarts a les 11h emetem cada 15 dies en directe des de la seu de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), ubicat al campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

En aquesta ocasió ens acompanyen l’arqueòleg de l’IPHES i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Antoni Canals, que es referirà a la campanya arqueològica que recentment han dut a terme a la Cueva de Santa Ana, a Cáceres, com a grup EPPEX, Equipo Primeros Pobladores de Extremadura, del qual n’és codirector juntament amb Eudald Carbonell. Precisament, enguany, el 2020, l’EPPEX està de celebració perquè es compleixen 20 anys de la seva creació.

També tenim amb nosaltres a Antonio Rodríguez-Hidalgo, investigador a l’IPHES que ha liderat l’estudi d’un collar neandertal a la Cova Foradada, a Calafell. La troballa es va fer pública al novembre, però ara torna a ser notícia perquè s’acaba de fer públic el TOP de les descobertes en evolució humana del 2019, que destaca el grup de revistes científiques PLOS i que també s’esmenta al Smithsonian Magazine, i de 6 llocs, el collar neandertal ocupa la 4 posició, a nivell mundial.

Finalment, entrevistarem al responsable de l’Àrea de Recerca de l’IPHES, Xosé-Pedro Rodríguez, amb qui realitzarem un repàs de les aportacions més significatives d’aquest centre de recerca durant el 2019 i les perspectives pel 2020.