Evoluciona. National Geographic estrena 'Neandertales: el último refugio' amb la participació de l'IPHES,

Publicat dimarts 06 de Abril de 2021 11:45


Evoluciona. Dimarts 06 d'abril

Evoluciona, amb l’Iphes. El Canal National Geographic Espanya ha estrenat recentment el documental Neandertales: el último refugio, una producció de Minoria Absoluta que ara es pot veure a Internet.
Entre els diferents experts que intervenen s’ha comptat amb Eudald Carbonell, Palmira Saladié, Jordi Rosell, arqueòlegs de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES-CERCA) i de la URV (Universitat Rovira i Virgili) i Miquel Guardiola, responsable de Socialització de l’IPHES.

Jaciment que excava l’IPHES

A més, hi ha escenes enregistrades al jaciment Abric Romaní (Capellades), un referent mundial per conèixer la vida de les comunitats neandertals on l’equip de l’IPHES-CERCA i de la URV hi porta més de 30 anys treballant-t’hi.

Neandertales: el último refugio se centra en les darreres investigacions sobre aquesta espècie amb les quals s’ha demostrat que tenien capacitats fins fa poc considerades exclusives de l’Homo sapiens com una tecnologia i una organització social complexa, l’art i el pensament simbòlic.

Avui n'hem parlat amb Jordi Rosell i Miquel Guardiola sobre aquesta experiència i el món dels neandertals. Per saber-ne més sobre qui eren els neandertals, la seva extinció, demografia i migracions o dels seus modes de vida, i la relació amb els animals, especialment amb els carnívors.