Fase 1: Tertúlia amb tres professors del departament de Geografia de la URV

Publicat dimarts 12 de Maig de 2020 11:08


Tertúlia

La pandèmia de la Covid-19 portarà un canvi de paradigma en el transport públic i en la manera de moure’ns i de relacionar-nos. S’albiren oportunitats, com ara capgirar la vida de les ciutats per fer-les més amables per als vianants i les bicicletes, però també s’entreveuen riscos. Hem parlat amb tres experts de la URV, del departament de Geografia, sobre la situació actual i futura situats ja en la fase 1 de la desescalada de l'estat d'Alarma per la covid-19. 
La densitat de població ha tingut alguna relació amb que el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu Aran hagim entrat abans que altres territoris catalans en fase 1 de desescalada? Canviaran els patrons de mobilitat? I el turisme que ha de venir en properes fases, serà més sostenible, conscienciat en aspectes mediambitals, fugirà de destinacions massificades? Timdrem, en general, fòbia al transport públic? 
Hem parlat de de tot plegats de forma telemàtica amb Enric Aguilar, Aaron Gutiérrez i Joan Alberich. 

Enric Aguilar: membre del Centre en Canvi Climàtic (C3) de la Universitat Rovira i Virgili i del departament de Geografia.

Aaron Gutiérrez: professor del departament de geografia i turisme de la URV i Coordinador del Màster en Planificació Territorial

Joan Alberich: Professor del departament de Geografia i investigador del GRATEC URV