Fem balanç dels resultats electorals d’aquest diumenge

Publicat dilluns 11 de Novembre de 2019 12:31


Fem balanç dels resultats electorals d’aquest diumenge

Fem balanç dels resultats electorals d’aquest diumenge, amb els caps de llista que han obtingut representació a la nostra demarcació.

ERC revalida la victòria a unes eleccions generals a la demarcació de Tarragona que va aconseguir per primer cop en els darrers comicis. Els republicans han ratificat els dos diputats aconseguits el 28A, amb gairebé el 26% dels vots, Jordi Salvador i Norma Pujol.

Els republicans han dedicat la victòria «als presos polítics, als represaliats, als exiliats i a Laura i David Solé i Joan Tortosa.

Uns republicans que també han guanyat les eleccions pel Senat. Laura Castel repetirà a la cambra alta, amb altres dos companys d’ERC, Miquel Aubà i Josep Rufià

Tenim al telèfon al cap de llista per la nostra circumscripció per part d’ERC, el diputat electe Jordi Salvador

Per darrere d'ERC, però amb un empat en escons, s'ha situat el PSC, que recupera el segon diputat tot i registrar menys percentatge de vot (19%). Aniran al Congrés Joan Ruiz i Sandra Guaita. També enviaran al Senat a Santi Castellà

Tenim al telèfon al diputat electe, Joan Ruiz 

També Junts per Catalunya manté l’escó a la demarcació on passa a ser la tercera força, amb el 13% dels sufragis.

Ferran Bel, diputat electe i cap de llista

També a En Comú Podem mantenen un escó a la demarcació i repeteixen com a quarta força (12%) a Tarragona. A la ciutat de Tarragona, són la tercera força.

Ismael Cortés, cap de llista i diputat electe

El gran declivi l'ha registrat Ciutadans, també a Tarragona, on ha  passat de tercera a setena força, superats per Vox i PP.

Cap de les tres forces ha aconseguit representació per Tarragona al Congrés, com tampoc la CUP