Hem conegut les causes pendents de Laura Solé i David Solé, pels aldarulls postsentència

Publicat dimecres 14 de Octubre de 2020 11:43


Un any després de la sentència del procès

Un any després de la sentència del procès i de les mobilitzacions al carrer, hi ha causes judicials encara pendents. Hi va haver al votant de 200 detinguts per aldarulls i atemptat a l'autoritat, dels quals una vintena van ingressar en presó preventiva.
Laura Solé i Joan Tortosa, són dos tarragonins que van ser detinguts i empresonats, de forma preventiva, fins al 22 de novembre, dia que van sortir de Mas d'Enric després del pagament d'una fiança de 2.000 euros per cadascun des de la Caixa de Solidaritat.
La detenció de Laura Solé va ser condemnada per la violència exercida pels agents de paisà de la Policia. La van agafar a l’avinguda Ramón y Cajal i la van arrossegar fins el carrer Jaume I, on la van acbar detenint en un portal. Vídeo que es va fer viral a les xarxes. Parlem amb la seva lletrada, Teresa Rosell, de juristes per la República. 

El tarragoní David Solé, detingut arran dels aldarulls a Barcelona, va sortir el dijous 14 de novembre de la presó de joves de la Roca del Vallès. L'Audiència de Barcelona va estimar el recurs de la defensa contra la presó provisional dictada pel jutjat d'instrucció número 20 i es van ordenar la posada en llibertat. En l’escrit d’acusació, li demanen 18 mesos per un delicte de desordre públic i 4 anys per un delecte d’atemptat.
El judici està fixat per l’11 de gener, a l’Audiència Provincial de Barcelona. En parlem amb la seva lletrada, Anaïs Franquesa, del col·lectiu Som Defensora