Investigadors de l'ICIQ donen un impuls inesperat per l'economia de l'hidrògen

Publicat dimarts 11 de Juny de 2019 12:31


Per primera vegada, científics augmenten de manera directa la producció d'hidrogen en la reacció de divisió de l'aigua a l'aplicar un camp magnètic a l'ànode. Els resultats han estat publicats a Nature Energy. 

Els catalitzadors utilitzen elements abundants i eviten l'ús d'elements crítics. El magnetisme propi dels catalitzadors també evita l'ús de materials adherents per fixar els catalitzadors a un suport físic.

La humanitat ha entrat en territori desconegut: els nivells atmosfèrics de CO2 s'han disparat a 415 ppm per primera vegada en la nostra història.

Cada vegada és més urgent trobar alternatives sostenibles als combustibles que produeixen CO2. Una de les fonts energètiques més prometedores per al medi ambient és l'hidrogen generat a través de la divisió de l'aigua, reacció en la qual es produeix oxigen i hidrogen. Ara, gràcies a investigadors de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) aquesta economia de l'hidrogen és més a prop que mai.

En un article publicat a Nature Energy, científics dels grups Galán-Mascarós i López de l’ICIQ descriuen com, per primera vegada, s'ha utilitzat un imant per millorar directament la producció d'hidrogen durant la divisió d'aigua mitjançant electròlisi en medi alcalí. "La simplicitat del descobriment obre noves oportunitats per implementar millores magnètiques en la divisió de l'aigua. A més, el baix cost de la tecnologia la fa adequada per a aplicacions industrials ", ens ho ha explicat Felipe A. Garcés-Pineda, primer autor de l'article.