La lluita de les dones del tèxtil de Valmeline de 'les bates vermelles', ara en un llibre

Publicat dimarts 26 de Novembre de 2019 11:01


Ángeles de la Fuente Benito presenta el llibre «Una història de dones en lluita

Aquest dijous es presenta el llibre «Una història de dones en lluita: La conflictivitat laboral en empreses tèxtils multinacionals» (1961-1980) d’Ángeles de la Fuente Benito, coeditat per Publicacions URV i Arola Editors, (19 h) al Centre Cívic de Torreforta. Rememora la conflictivitat i la lluita de les dones a la fàbrica alemanya de confecció de samarretes, Seidensticher i Valmeline a Tarragona, a la dècada dels anys 60 i 70. Precarietat, baixos salaris i jornades infinites, a preu fet i en cadena i les primeres mobilitzacions de les que s’acabarien coneixent com ‘les bates vermelles de la dignitat’ que reclamaven «Pa i justícia». Ja fa 45 anys d'una de les lluites obreres més emblemàtiques.

Ens acompanya l’autora, Ángeles de la Fuente Benito, extreballadora d’aquestes fàbriques que va protagonitzar una incansable i dura lluita sindical per millorar les condicions laborals d’aquestes treballadores. Diplomada en graduat social. Va realitzar la seva tesina sobre el conflicte laboral viscut a Valmeline, que ara arriba en format de llibre.  
L’acte comptarà amb la participació de Montserrat Duch, directora de la col·lecció Atenea, Federico Bardají, Cristian Ferrer, Miren Etxezarreta i l’autora del llibre. Durant l’acte es projectarà el vídeo de Berta Ramos “Treballadores de Seidensticker- Valmeline. Història des de dins”.