La Ràdio de les festes

Publicat dimarts 15 de Setembre de 2020 13:27


La Ràdio de les festes 01

La Ràdio de les festes 02

La Ràdio de les festes 03

La Ràdio de les festes 04

La Ràdio de les festes 05

La Ràdio de les festes 06

L’Esbart Santa Tecla nodreix bona part del seguici popular, que enguany no podrà sortir al carrer. Sabrem com viuran els seus components aquesta Santa Tecla tan diferent i repassarem algunes activitats que poden mantenir, com el Ball d’homenatge al perpetuador i teclers d’honor. Ens acompanyen Rosa Llorach, presidenta i Lluís Gómez, vicepresident.

 
Durant l’edat Mitjana, Tarragona va patir una lluita aferrissada entre els dos senyors més poderosos de la Corona: el rei i l’arquebisbe. Tots dos lluitaven per controlar la ciutat i les seves faldes, i la guerra no només es lluitava al camp o als carrers, sinó també per veure qui organitzava una entrada més espectacular a la ciutat. Aquestes entrades són l’origen del nostre Seguici festiu. Aquesta és una de les visites guiades especials que ens proposa l’empresa de guies culturals ARGOS. Ens acompanya el seu responsable, Paco Tovar.

 

La Banda Unió Musical en col·laboració amb la Xaranga Tocabemolls presenta aquest proper diumenge 20 de setembre el Cara a Cara de Santa Tecla: música vs festa. En parlem amb el director de la banda, Jordi Massip i Àlex Hernández, integrant de la xaranga.


Com cada dimarts us oferim l’espai de la Biblioteca Pública, avui adaptat a la radio de les festes. Esteve Messalles, responsable de la sección local, ens fa un llistat de publicacions que parlen de Santa Tecla i podem trobar a la biblioteca.


La sala d’art Espai Nautilus convoca un concurs de dibuix infantil amb els elements del seguici. Els nens poden entregar les seves obres d’art fins el día 17 i després estarán exposades a la sala del carrer Redding. Ens ho explica Irene Pijoan.

 

Demà es presenta el 8è volum de la col·lecció Els Contes del Seguici de Tarragona, “El Barret del Nano Capità”, enguany dedicat als Nanos Vells de Tarragona amb textos de Foix Huguet i il.lustracions d’Octavius. Editat per l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació. Ens acompaña Jordi Alasà de l’Ass Amics Colla Jove, i els autors Foix Huguet i Octavius

 
Demà tindrà lloc la xerrada “Visions del Chartreuse: el licor dels pares cartoixans en la literatura, la música, el cinema i els videojocs”, a càrrec del periodista local Enric Garcia Jardí.