La Ràdio de les festes

Publicat dilluns 21 de Setembre de 2020 13:54


La Ràdio de les festes 01

La Ràdio de les festes 02

La Ràdio de les festes 03

La Ràdio de les festes 04

La Ràdio de les festes 05

La Ràdio de les festes 06
Aquesta tarda té lloc l’acte de lliurament del 43è Premi El Balcó, convocat per Òmnium Cultural del Tarragonès. El premiat és el periodista Ricard Lahoz.
Aquest guardó honorífic és un projecte històric de l’entitat i es concedeix des de l’any 1978 sota els valors generals de llengua, cultura i país i amb el reconeixement de la projecció del país i el territori. De manera extraordinària, i degut a la situació sanitària, aquest acte, que es du a terme tradicionalment al Saló de Plens del Palau Municipal, es farà enguany al jardí del Teatre Metropol. Ens acompaña el guardonat, Ricard Lahoz.

La Mitja marató de donació de sang tindrà lloc al Recinte Firal, davant de l’estació de tren, ininterrompudament fins a les 21 h. La Marató també s’adapta a la nova situació i durant dos dies, 25 i 26, i dotze hores ininterrompudes, et convida a donar sang al Recinte Firal, un espai ampli i segur. Ens acompanya Núria Vilanova, coordinadora del Banc de Sang i teixits de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Ni l'Àliga ni tu, és la campaña que han engegat els portadors per fer una crida al civisme i demanar la ciutadania que no celebri la multitudinària baixada de l’àliga aquesta nit. Javier Muniaín n’és el portaveu.

Aquest vespre (20:30h) al Camp de Mart, s'estrena del documental commemoratiu "Concurs 1970. El desafiament Nens-Vella", de Maria Roig Alsina.
Enguany celebrem els 50 anys d’aquell Concurs que va marcar un punt d’inflexió tècnic i social dels castells moderns. L’antiga plaça de braus va ser l’escenari del desafiament més esperat del moment, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell intentarien bastir els seus millors castells en un moment de clara progressió tècnica i social del món casteller. Un documental imprescindible per entendre la realitat castellera actual.
Ens acompanya Maria Roig Alsina, directora del documental i tuitaire convidada d’enguany.

Demà (20:15) el pati del Seminari será l’escenari de la representació de la Moixiganga. De manera continuada s’aniran formant totes les figures plàstiques o misteris en un espai únic. Noemí Sanz és membre de la Moixiganga.
12:40h El Pot Petit, el famós grup de música familiar, actuarà a Tarragona el mateix dia de Santa Tecla, amb un espectacle que combina la música, els titelles i les danses. En Pau és un dels seus membres.

Marxem en directe al Vermut Xaranguero al Camp de Mart. 
Aquest acte, de nova creació el 2019, va tenir molt d’èxit. Per aquest motiu, enguany s’han adaptat i faran un concert festiu a l’escenari del Camp de Mart. Hi participen les xarangues Tocabemolls, Pujats de To, Tockintash i Guirigalls.