La Ràdio de les festes

Publicat dimarts 22 de Setembre de 2020 13:47


La Ràdio de les festes 01

La Ràdio de les festes 02

La Ràdio de les festes 03

La Ràdio de les festes 04

La Ràdio de les festes 05
L’Ajuntament de Tarragona està aplicant restriccions des d'aquesta passada nit a l’accés a la Part Alta per evitar festes alternatives. Un dispositiu de control de la Guàrdia Urbana impedeix que la gent es concentri al nucli històric. 
L’Ajuntament no permet que s’aparqui al carril de Rambla Vella i Via de  l’Imperi.
També s’ha decretat que als pàrquings municipals de Saavedra i Torroja, a partir de les 20 h i fins les 6 h, només puguin deixar-hi els vehicles les persones abonades. Aquestes mesures s’estendran fins al dia de Santa Tecla.
En parlem amb el conceller de seguretat ciutadana i protecció Civil, Manel Castaño.

Des de diverses localitzacions i visible des de tota la ciutat: Els voladors de Santa Tecla.
Enguany els grups de foc de Tarragona no podran sortir al carrer a disparar les seves carretilles i sortidors, però no volen deixar passar l’oportunitat d’impregnar amb olor de pólvora cada racó de la ciutat. El Ball de Diables, el Drac de Sant Roc, el Bou, el Griu, la Víbria, el Ball de Serrallonga i els Diables Voramar faran un llançament de voladors per tots els racons de la ciutat sense excepció, com cada any, en el moment més nostrat de la festa: l’Entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral.
Ricard Virgili, president dels Diables Voramar.

Canya i Metall, concert amb les cobles Reus Jove i Maricel.
La canya i el metall són l’essència de la música de cobla. La canya la formen els tibles i les tenores, els nostres instruments més autòctons, al metall hi tenim trompetes, trombó i fiscorns, i el flabiol i el contrabaix de tres cordes donen la nota de color als extrems agut i greu de la sonoritat de la cobla. Canya i metall és el concert que Tarragona Dansa i Casal Tarragoní han programat per Santa Tecla, amb dues cobles punteres al panorama musical de Catalunya, la Maricel de Sitges i la Reus Jove. Les dues cobles havien d’actuar a les tradicionals ballades del dia de Santa Tecla i del dia de la Mercè, però la situació de la pandèmia ha transformat les ballades en audicions, i la bona sintonia i col·laboració de les dues entitats sardanistes tarragonines ha permès donar vida a aquest concert, que servirà per presentar a la ciutat una mostra del bo i millor de la música de cobla, amb moltes picades d’ullet a la ciutat, i una bona mostra també del que els solistes de les dues cobles poden arribar a fer amb els seus instruments. Ens acompanya Jordi Grau, president del Casal Tarragoní.

El cor dels Amics de la Catedral participaran un any més de l’ofici del día 23, amb la interpretació dels Goigs de Santa Tecla. Enguany, però, amb una formació reduïda.
Jordi Guàrdia és director de cants de la catedral. 

Ara mateix és previst que els campaners de la catedral toquin el toc de vigília. Ho escoltarem en directe i parlarem amb mossèn Joan Miquel Bravo, del capítol catedral, que ens explicarà també quin recorregut farà el dia de Santa Tecla la relíquia del braç de la patrona, santa tecla. 

Jordi Bertran, especialista en cultura popular i gran coneixedor de la festa de Sta Tecla, ens acompanya per repassar els anys en què la festa de Sta tecla ha patit algun daltabaix.