La Ràdio de les festes. La prèvia de la Crida

Publicat dijous 12 de Setembre de 2019 15:09


La Ràdio de les festes 09

La Ràdio de les festes 08

La Ràdio de les festes 07

La Ràdio de les festes 06

La Ràdio de les festes 05

La Ràdio de les festes 04

La Ràdio de les festes 03

La Ràdio de les festes 02

La Ràdio de les festes 01

Xavi González, tècnic de festes de l’ajuntament. 

Les festes de Santa Tecla 2019 arriben amb més de 450 actes que es repartiran entre el 13 i 24 de setembre. Una festa major que es destaca com la més musical dels últims anys amb més de 60 actuacions. Als concerts gratuïts de Mago de Öz a l'Anella Mediterrània el dissabte 14 de setembre i d'Oques Grasses, el dilluns dia 16 a la plaça de la Font, se n'hi afegeixen altres. L’artista català Marc Parrot actua al Refugi del Moll de Costa el dimecres 18 i Alfred García ho farà al Palau de Congressos el divendres 13. Aquestes actuacions de pagament s’inclouen dins del marc de concerts íntims. Però les actuacions musicals també tenen opcions alternatives per als que busquen concerts familiars. The Penguins amb Reagge per xics el dissabte 21 a la Plaça de la Font i Joan Colomo i Fes Tecletes el divendres 13 a la plaça Verdaguer. Tampoc faltarà espai per les orquestres. Destaca l’Orquestra Estelada que actuaran a la Plaça de la Font el diumenge 23, en el que serà la seva última actuació.

Jaume Sendra, perpetuador d’enguany. 

El tarragoní Jaume Sendra i Solé ha estat designat Perpetuador de les festes de Santa Tecla 2019. Jaume Sendra ha estat al capdavant de l’Agrupació de Portadors dels Nanos Vells gairebé 30 anys. Amb una dedicació continuada i compromesa a l’entitat, ha col·laborat activament amb la Comissió Assessora del Seguici Popular i ha estat representant d’imatgeria en diverses ocasions. Ha estat un dels impulsors de l’arranjament i manteniment dels vestits i els caps dels nanos. L’any 2001, va coordinar i dirigir la creació de les rèpliques dels Nanos Vells i també va facilitar que aquests estiguin exposats a la Casa de la Festa. En els darrers anys com a president de l’Agrupació, Jaume Sendra ha estat el coordinador de la celebració del 150è aniversari dels Nanos Vells i en va promoure totes les activitats que es van celebrar en el seu honor. Com a tarragoní ha demostrat un gran compromís per la cultura i per mantenir les tradicions més arrelades a la ciutat. Els seus companys de l’entitat en destaquen el seu sacrifici personal i la dedicació i disponibilitat quasi exclusiva als Nanos Vells i al Seguici Popular. Jaume Sendra serà nomenat Perpetuador durant el tradicional acte de La Crida que marcarà el tret de sortida de la festa el divendres 13 de setembre.

El Ball de Cosis, de l’Esbart Dansaire de Tarragona, celebra enguany 15 anys de la seva recuperació. Avui ens proposen un taller de màscares i barrets i dissabte, vermut-ball folk. En parlem amb Laia Gil, una de les seves integrants. L’associació Tecletes, mares de Tarragona, organitza un any més la Festecletes: divendres a partir de 2/4 de 6, a la plaça Verdaguer, amb la participació d’alguns elements del seguici i molts concerts per tota la família (Joan Colomo i TMN) A més, enguany, la seva presidenta, Maruxa Roel, és la pregonera a la residència La mercè. Ens acompanyen Maruxa Roel, Judit Montserrat i Rut Fabra.

Aquest vespre s’inagura a l’espai Turisme, l’exposició “XXV anys de la beguda de les festes”. La mamadeta fa 25 anys que es va instaurar com la nostra beguda de les festes de SantaTecla. L’exposició vol mostrar una retrospectiva d’aquests 25 anys de barrilets, marxandatge i anècdotes relacionades amb la refrescant beguda i Tarragona. Ens acompanya Carme Rodríguez

Convidem les 4 colles castelleres de la ciutat perquè ens expliquin els actes que organitzen aquestes festes.

Tarragona celebrarà la Marató de Donants de Sang aquest dissabte 14 de setembre. La quinzena edició de la Marató tindrà lloc al Recinte Firal, davant de l’Estació de Tren, de 9 a 21 hores. Des del Banc de Sang i Teixits esperen arribar a les 1.000 donacions malgrat la previsió de pluja i el canvi d’ubicació. L’EMT posarà un bus especial gratuït per acostar els donants al Recinte Firal. Els Nanos Nous de Tarragona són els protagonistes del cartell de la Marató d’enguany.

ESPIMSA se suma al programa de festes, amb activitats al Mercat de Torreforta i la segona edició de El Mercat de Nit. En parlem amb el president de l’entitat, Dídac Nadal