La URV coordina la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud

Publicat dimecres 21 de Octubre de 2020 13:10


Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud

Més de 50 agents amb implantació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han creat la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud. La idea és impulsar l'expansió d'aquest combustible per fer front al repte de la transició energètica davant del canvi climàtic.

Coordinada per la URV, la plataforma aplega agents de formació, recerca i tecnologia; agents empresarials i empreses de la cadena de valor de l'hidrogen verd; així com administracions locals, supramunicipals i la Generalitat.

En una reunió telemàtica aquest dimarts a la tarda, han expressat la voluntat de desenvolupar conjuntament projectes que serveixin per transitar cap a l'hidrogen verd i la transició digital a través de la recerca, la transferència i la formació de persones qualificades.

Davant la constatació que el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tenen una elevada concentració de consum i producció d'energia, consideren que cal avançar en la implementació de l'hidrogen verd i fer front a la transició energètica d'acord amb l'estratègia llançada aquest mateix estiu per la Unió Europea per assolir la neutralitat climàtica el 2050.

De moment, els representats de les entitats fundadores han acordat la necessitat, durant els primers mesos, de definir la governança, elaborar un primer portafolis de projectes i treballar en un pla d'acció per al 2021. Els projectes, apunten, hauran de donar resposta a tres línies bàsiques: la mobilitat amb ús d'hidrogen, l'economia circular que generi aquesta energia i les infraestructures bàsiques que requereix. Parlem amb Jordi Cartanyà, coordinador de la plataforma Hidrogen Verd a Catalunya Sud.