Lletres. Especial des de la Casa de les Lletres

Publicat dilluns 08 de Abril de 2019 13:46


Lletres. Dilluns 08 d'abril

Especial des de la Casa de les Lletres: 

AROLA EDITORS: Ens acompanyen dos autors que publiquen amb aquesta editorial: Robert Vallverdú (El nen de Prades) i Xavi Fernández (Pelacanyes i Ganxets). Enguany és el vintè aniversari d’Arola editors, per això, el dia 10, amb motiu de la recepció al sector de les lletres, el protagonista serà l’Alfred Arola, encarregat de llegir un discurs.

COSSETÀNIA EDICIONS: Entrevistem Raquel Estrada, responsable de comunicació de l'editorial i alguns dels seus autors: Carme Oriol (100 Llegendes urbanes) i Joan Cavallé (obres completes de Teatre de Josep A. Baixeras i, com a obra pròpiaLa ciutat i alguna gent que hi viu).

SILVA EDITORIAL: Entrevistem Manuel Rivera, editor.

LO DIABLE GROS: Marina Mallafré ha publicat Batecs de vida. Transcripció del dietari inèdit que Maria Aurèlia Capmany va escriure durant el període comprès entre 1937 i 1939. Altres publicacions de l’editorial Lo diable gros:

Foc creuat, d’Albert Ventura. Recull d’articles publicats en premsa periodística i publicacions digitals sobre crítica literària produida al Camp de Tarragona.

Tarragona desballestada. Lleixiu de cendra o pixum, de Jordi Martí Font.

GANZELL: Eduard Boada n'és l'editor. Publiquen Els goigs del Monestir de Poblet i la seva àrea d'influència, de Joan Roig i Montserrat.

Dues editorials petites no hi poden ser, però recordem les seves novetats:

Piscina un petit oceà presenta tres novetats de llibres infantils:

Ulissa: una relectura moderna, femenina i transgressora del gran clàssic d’Homer, l’Odissea.

Escola xocolatina. Un llibre està basat en els tallers de les investigadores de la URV i l’ICIQ on s’explica que darrere el gust, la forma, l’olor i la història de la xocolata hi ha molta ciència.

isual, nit, caps i orelles amb gust de cireres; un llibre fet a moltes mans entorn de tres propòsits: despertar els sentits, celebrar la literatura infantil/juvenil i guaitar la lletra nua.

Insitu Comunicació i l’Associació d’Amics de la Colla Jove han publicat un llibre infantil, el número 6 de la col·lecció de Contes del Seguici: El drac vermell, de Noemí Sanz i Edu Polo.

Encara ens acompanyaran dos autors més: Conxita Jiménez i Gustavo Hernández que han publicat amb editorials no tarragonines.

Gustavo Hernández Becerra. El mal de Penélope, editorial Cuanto Te Quiero.

Conxita Jiménez ha publicat:

El cant dels mol·luscs, Onada edicions (amb pròleg de Teresa Costa-Gramunt)

La pell trencada, Pont del petroli

El bres de les fargues, Servitur (amb fotos de Jordi Amenós)

El gest d’Yrit, pagès editors. IX Premi de Pesia al carrer 2018 del col·lectiu CalaCultura de l’Ametlla de Mar

Acabarem fent tertúlia amb LLIBRETERS: Gertri Adserà, de Llibreria Adserà, i Pitu Rovira de la Llibreria La Capona, que ens faran recomanacions per enguany.