Patricia Terrado i Josep Royo, ens expliquen els respectius 'Premis Tarragonès'

Publicat divendres 07 de Desembre de 2018 13:39


El Consell Comarcal del Tarragonès ha celebrat aquest dimecres una nova edició dels Premis Tarragonès 2018 al Teatre del Morell. Els guardons, que compten amb el patrocini de Repsol, premien els àmbits de la Investigació, la Creació i la Difusió. La vintena Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura ha premiat el treball Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarragoní en època romana (s. II a.C. – III d.C.) de Patricia Terrado Ortuño. El guardó compta amb una dotació de 2.450 euros i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.

Josep Royo ha estat el guanyador del divuitè Premi de Creació Luicius Anneus Florus per la seva trajectòria en l’àmbit del tapís i la pintura. Les seves obres s’han exposat arreu del món i el seu reconeixement es deu als seus treballs propis així com a les importants col·laboracions amb creadors del país. Cal destacar els treballs de coautoria realitzats amb l’artista Joan Miró. Hem conversat amb tots dos. 
Finalment, el jurat ha acordat atorgar a títol pòstum el divuitè Premi de Difusió Eutyches a Joan Josep Marca Torrents en reconeixement a la seva trajectòria com a president de la Fundació Privada Mútua Catalana.