Pont de Mahoma 142. Homenatge a Josep Maria Torras

Publicat dijous 07 de Maig de 2020 11:03


Pont de Mahoma

Pont de Mahoma

Ens ha deixat un referent de la muntanya i l’escalada a Catalunya, Josep Maria Torras, al 94 anys. Des de la dècada de 1940, va fer nombroses escalades clàssiques, acompanyat habitualment de Joan Nubiola, a Sant Llorenç del Munt i Montserrat. Un dels fundadors del grup Cavall Bernat.

Llegim a la ressenya de record que li fa la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que ha estat 71 anys escalant, pioner en ascensions a agulles i parets, i obertures de vies que han passat a la història. Ha fet tots els cims de 3000m del Pirineu, alguns repetits diverses vegades fins arribar a un total de 400. O entre d’altres curiositats, ha fet 42 vegades el cim de l’Aneto. Torras podia presumir en la seva llarga trajectòria d’haver aconseguit també pujar als 50 sostres provincials de l’Estat Espanyol i ha fet els 41 sostres comarcals del principat. Ha realitzat 9 camins de Sant Jaume sortint de diferents llocs. Va participar en centenars de marxes i curses populars, sent els últims anys molts cops el participant més gran. 27 maratons de muntanya i 41 curses per muntanya de 100km. Va començar també a fer les primeres curses per muntanya abans que fossin populars.

Els company Ricard Fernández el va entrevistar en la festa del 40 aniversari del Grup Cavall Bernat i a la XXXV ena Trobada, que es va celebrar a Monistrol de Montserrat, el passat 22 d’abril de 2018. Fernández ha piulat: "Vaig tenir la sort d'entrevistar-lo per al @PontdeMahoma fa un parell d'anys. La seva visió lúcida i la seva modèstia es van afegir a l'admiració que jo ja li tenia pel seu llegat i compromís amb el país. Un dels grans fills predilectes de l'escalada!" 
DEP, tot un referent!