Programa especial de la XXI edició del Festival Tarraco Viva

Publicat dimecres 08 de Maig de 2019 13:33


Festival Tarraco Viva 02

Festival Tarraco Viva 01

Diumenge passat va arrencar la XXI edició del Festival Tarraco Viva que aquest any versarà sobre “La ciutat romana i el món urbà en el Mediterrani Clàssic”. L’espectacle inaugural era una recreació històrica “Roma fundadora de ciutats” a càrrec de Nemesis ARQ al recinte de les Muralles. Es tracta d’un espectacle itinerant que va recórrer el passeig fins a la torre de Minerva i ve mostrar la importància que tenien els rituals de fundació d’una ciutat per als antics romans. El festival s’allargarà fins al 19 de maig, amb més de 400 actes en una trentena d’espais, que tenen com a eix principal el món urbà de l’antiguitat clàssica, fent especial atenció a les ciutats romanes però també en ciutats gregues i de l’antic Egipte. Un dels plats forts serà la recreació d’un fòrum romà al Recinte Firal, que permetrà reviure com era la vida en aquest espai que esdevenia el cor de la ciutat on confluïen el mercat, els debats polítics, els acords comercials, etc. Aquest serà l’espai protagonista de la cloenda, on el fòrum esdevindrà escenari de l’elecció dels representants municipals de la ciutat i es mostrarà com votaven els romans.

Ens acompanyen Magí Seritjol, director de Tarraco Viva i l’historiador especialista en món clàssic,el catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Joaquín Ruiz de Arbulo.

 

L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) participa al festival amb el XII cicle de documental arqueològics, que ens duran de l’antic Egipte a Creta, la Gàl.lia, Batz o Badajoz, diferents ciutats on els romans hi van deixar petja. Ens acompanya Maura Lerga, responsable de comunicació i Ana Gallego, responsable d’activitats de l’ICAC

Demà mateix, durant tot el matí, el Camp de Mart s’omplirà d’escolar que aprendran a jugar com jugaven els nens romans. Una experiència que s’obre a les famílies durant els caps de setmana. Ens acompanya Rat Cebrián, coordinadora d’activitats del Camp d’Aprenentatge

 

Begoña Floria és la tinent d’alcalde responsable de patrimoni i, per tant, de Tarraco viva. Amb ella farem balanç del festival d’enguany i també repassarem altres temes de l’actualitat política. És la darrera entrevista que li fem com a portaveu, a dos dies de l’inici de la campanya per les properes eleccions.

 

Tarraco a Taula reinterpretarà un centenar de receptes romanes. Les jornades gastronòmiques arriben a la seva 22a edició i tindran lloc del 3 al 19 de maig en el marc de Tarraco Viva. Un any més, el Convivium obrirà el certamen, el 30 d’abril, aquest cop amb la participació destacada del restaurant Les Moles, d’Ulldecona, guardonat amb una estrella Michelin. La recreació d’aquest banquet-bufet de l’antiga Roma es farà al claustre del Seminari, ja amb els tiquets esgotats.

Les jornades compten, enguany, amb la participació de nou restaurants i d’una pastisseria. Seran els encarregats d’oferir plats, racions i menús a uns preus que oscil·laran entre els 3,5 euros i els 25, en el cas de les propostes més completes.

Ens acompanya el president de Tarraco a Taula, Carles Segarra.

 

Passaran pels nostres micròfons representants dels molts grups de reconstrucció històrica que participen a Tarraco viva i que representen la vinculació del festival amb els tarragonins. 

 

Hem tancat el programa amb els actes que l'Escola de Lletres organitza en el marc del Festival, que ens han explicat Maria Roig i Teresa León