SOLIDARITAT en majúscules, a la Conca de Barberà

Publicat dilluns 28 de Octubre de 2019 12:09


Celler Rendé Masdeu. Salvador Minguella

Celler Rendé Masdeu. Mariona Rendé

Josep Maria Vidal i Pep Andreu

El cap de setmana centenars de voluntaris vinguts d’arreu han escrit en majúscules la paraula SOLIDARITAT a l’Espluga de Francolí. La feina de desbrossament, de retirar fang i brutícia de locals i baixos no s’acaba. L’oficina de Turisme ha estat el punt de trobada i inscripcions per assignar i distribuir les tasques dels voluntaris. Aquest diumenge, el president de la Generalitat Quin Torra ha visitat la zona afectada. Ha anunciat una una resposta “ràpida” i “coordinada” per fer front a “la situació d’emergència” que ha provocat la llevantada. Aquest dilluns se seguirà cercant els encara tres desapareguts. Ahir es localitzava la tercera víctima a la llera del riu, a l’altura de la Pobla de Mafumet.

De la SOLIDARITAT en majúscules, n'hem parlet amb l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal.

També hem passat per la capital de la Conca, per Montblanc per conversar i fer balanç amb el seu alcalde, Pep Andreu.

Les iniciatives solidàries no paren d’arribar a l’Espluga. Ens en volem fer ressò d’una que ha sortit de Tarragona, per recaptar fons pel celler Rendé Masdeu, que es va endur la força del Francolí. La iniciativa és de Salvador Minguella (president de la Via T) tot i que aquí actua a nivell particular. Ha adquirir un lot d’ampolles d’aquest celler que vendrà a 200 euros, en una sèrie limitada. 

El Celler Rendé Masdeu és objecte de múltiples mostres de solidaritat. La DO Conca de Barberà -també altres denominacions- s’han mobilitzat per tal d’ajudar-los a tornar a obrir el negoci. S’elaborarà un vi solidari, una edició especial amb una etiqueta exclusiva amb el nom #alvostrecostat. Es preveu posar a la venta a finals de novembre. De com estan els ànims, quan encara no fa una setmana dels fets, n’hem parlat amb la Mariona Rendé.

D’altra banda, la iniciativa sorgida de la ciutadania ‘riuada solidària’ també s’escampa i és un bon recer per aquells que no podeu anar físicament a col·laborar en les tasques, però voleu posar el vostre gra de sorra solidari per refer l’Espluga, amb un ingrés