Tarragonins i Tarragonines del món. Presentació

Publicat divendres 06 de Setembre de 2019 12:30


Tarragonins i Tarragonines del món. Divendres 6 de setembre

Tarragona Ràdio estrena el proper dilluns un nou programa anomenat «Tarragonins i tarragonines del món». Un espai enfocat a difondre la diversitat cultural de la ciutat, en col·laboració amb la regidoria de nova ciutadania.

És un programa d’anada i tornada, on reflectirem les tradicions, la cultura, la llengua, la música, la gastronomia i el llocs d’origen dels anomenats ‘nous tarragonins’. També posarem l’accent en aquella part de la nostra cultura i idiosincràsia que han adoptant com a pròpia, aplanant el camí de la integració; des dels castells, a les festes, o la gastronomia.

El programa es presenta aquest dissabte en un acte a Casa Canals, a les 19 hores, que es podrà seguir en directe. Un acte en el qual l’ajuntament de Tarragona donarà a conèixer la conselleria de ‘nova ciutadania’, amb el que el nou espai radiofònic estarà vinculat. Avui us l'hem presentat amb la consellera Paula Varas, responsable de nova ciutadania i presidenta de l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT). 

Al llarg de l’acte de demà hi haurà tast de tradicions, balls, música i un tast de plats del món. En acabar una randoné enllaçarà Casa Canals en cercavila fins la plaça de la Font, amb banderes d’alguns dels països representats.

 

El primer programa s’emetrà el dilluns, 9 de setembre

 

Els convidats seran Ana Larisa, tarragonina de 10 anys procedent de Romania que s’ha estrenat com a portant dels Gegant Vells petits del Cós del Bou. També ens acompanyarà la jove Valentina Guzmán, tarragonina que va venir a viure a la ciutat fa pocs mesos des de la seva Veneçuela natal i que ja ha protagonitzat com enxaneta castells dels Xiquets del Serrallo.

També ens acompanyarà als estudis el metge tarragoní nascut a Mèxic, Gilberto Valenzuela, que ens parlarà de «la saviesa del pallasso pel benestar de tots» un seminari públic que organitza el proper mes d’octubre a la ciutat.

El nou programa s'emetrà de 10 a 11 del matí, al 96.7FM, a www.tarragonaradio.cat i a les APP's de Tarragona Ràdio.