Too Good to Go i el Dia de la Gastronomia Sostenible

Publicat dijous 25 de Juny de 2020 13:02


El 18 de juny es celebra el Dia de la Gastronomia Sostenible

El 18 de juny es celebra el Dia de la Gastronomia Sostenible, una proposta de la Sociedad Peruana de Gastronomía (APEGA) que l'ONU va reconèixer el 2016.

L'objectiu és conscienciar de la necessitat d'adquirir nous hàbits alimentaris que contribueixin al benestar de la població mundial i a la protecció i conservació del planeta, preservant els recursos naturals.

L'app Too Good To Go, lluita contra el malbaratament alimentari i ha llançat la iniciativa 'Xefs Contra El Rebuig' en què ha reunit 10 grans xefs espanyols amb l'objectiu de fer una crida a la conscienciació.

Elena Arzak, Joan Roca, Carme Ruscalleda, els germans Javier i Sergio Torres, Diego Guerrero, Pepa Muñoz, Toño Pérez, Eduard Xatruch i el MASTERCHEF Fabián Lleó són els deu xefs que s'han unit a aquesta iniciativa. Cada xef ha gravat un vídeo amb la seva visió sobre el malbaratament d'aliments, per què és important evitar-ho i com ho combaten en els seus restaurants i el dia a dia. Tots els vídeos es poden veure a www.chefscontraeldesperdicio.es i en ells es llancen missatges com el de Joan Roca que assenyala que no ens podem permetre el luxe de desaprofitar el 30% del que produïm i els de Carme Ruscalleda o Elena Arzak que destaquen que la racionalitat i la consciència a la cuina són importants per a combatre el malbaratament.

En parlem amb Helena Calvo, responsable de concienciació sobre el malbaratament d'aliments de Too Good To Go 

A l'app s'hi han adherit establiments de tot el món, també tarragonins, com Llaberia Fruits; la Glòria Llaberia n'és la propietària