Calendari de l'Ermità, Norbert Tomàs

Publicat dijous 21 de Gener de 2016 10:53


Calendari de l'Ermità, Norbert Tomàs

De vegades ens preguntem si les publicacions tradicional en format paper sobreviuran al brogit tecnològic que ho impregna tot. Avui, us parlem d’una publicació anual que va aparèixer fa 140 anys, el 1876, al preu de 6 ‘cuartos’. Aquell any va néixer també el Centre Excursionista de Catalunya, mentre al país s’acabava la tercera guerra Carlina.

Parlem del Calendari de l'Ermità, que enguany presenta una edició especial, amb motiu del 140 aniversari. 

El calendari s'ha editat per primera vegada en català i ha comptat amb la col·laboració del frare caputxí Valentí Serra, de Manresa (Bages), que ha aportat continguts sobre pràctiques agrícoles i herbes medicinals.

A més, el Calendari de l'Ermità 2016 conformarà el primer títol de la Col·lecció l'Ermità, que reunirà publicacions sobre cultura tradicional i popular catalana, com "Cuinar en temps de crisi", un receptari de Valentí Serra amb consells de cuina econòmica.

La publicació s'ha convertit en referent de continguts tradicionals catalans, amb una agenda completa de festivitats de Catalunya i Andorra, fruit de la investigació de l'editor Norbert Tomàs, amb el que hem parlat.