El pont de Mahoma. Cadiach arriba al camp base del Broad

Publicat dijous 30 de Juny de 2016 11:23


El pont de Mahoma. Òscar Cadiach arriba al camp base del Broad Peak

Òscar Cadiach ha arribat al camp base del Broad Peak aquest dijous, després de 5 dies de treeking i temperatures altes per la glacera del Baltoro; un temps rècord. En no fer parada de descans en la marxa d’aproximació, han guanyat una jornada a la cronologia prevista d’arribada. Hem connectat amb ell en directe des del camp base. 

L’alpinista tarragoní ja ha pogut contemplar aquest el seu 14è vuitmil, el Broad Peak, des dels prop de 5.000 m. del camp base. La marxa d’aproximació pel Baltoro ha estat molt ràpida i sense contratemps; calculaven a priori un mínim de set jornades, i finalment han estat cinc. 

Això, malgrat que un dels tarragonins que feia el trekking, Lluís Díaz, es va haver de retirar el primer dia per una indisposició, al poc de sortir des d’Askole, l’últim vestigi de civilització. Avui, el Lluís ens ha acompanyat en directe al programa. Ens ha relatat com va agafar un vol el mateix dia dels greus atemptats terroristes a l'aeroport d'Istanbul, i com els va sorprendre una esllavissada de sorra en el camí a pocs quilòmetres de l'arribada en jeeep a Askole. 

La resta del grup està bé; ‘hi ha bon ambient i que ‘tots són conscients de que hi ha poques expedicions al Broad’. El bon ambient pot ser decisiu a l’hora d’establir estratègies per l’atac als 8.047 m. de la muntanya. 

El recorregut pel Baltoro l’han fet un total de 9 alpinistes i 65 portejadors, que s’han repartit la tona i mitja de material en fardells de 25 kg cadascú a les espatlles.

Poden seguir l'expedició al bloc del Pont de Mahoma

Aquest dijous, d'altra banda, hem felicitat a l’escaladora Mar Álvarez, pel seu tercer 9a 'Kif Kif demain' a Bielsa. I hem tinguit als estudis el David Palmada ‘Pelut’ que ens ha explicat com ha anat el Regina Vertikal Festival, nascut ara fa quatre anys i que ha aplegat 18 cordades durant 24 hores a la mítica pareta les parets del Congost de Terradets.