Tercer especial Broad Peak Òscar Cadiach

Publicat dimarts 26 de Juliol de 2016 12:39


Especial Broad Peak. Dimarts 26 de juliol

Òscar Cadiach recula en el segon intent del Broad Peak en 48 hores de diferència. Igual que els va passar en el primer intent la matinada de diumenge a dilluns, aquest dimarts ha estat també el mal temps sobtat el que els ha fet desistir i fer marxa enrere. Ha estat cap a les 3 de la matinada (hora del Pakistan) quan l’alpinista sortia del camp III a 7.150 metres per iniciar l’ascens al costat del malagueny Lolo González i el grup dels ‘americans’.

Els ha sorprès una nevada imprevista i han decidit esperar per si amainava. En vistes de que el temporal no remetia, han decidit avortar l’intent i baixar al camp base.

En un especial de més de 5 hores del programa d’alpinisme de Tarragona Ràdio, el Pont de Mahoma, ha estat l’alpinista basc Iñigo Castiñeyra qui ha confirmat en directe des del camp base que l’expedició de Cadiach feia marxa enrere, i que ja els veien a la muntanya en el seu descens.

El mateix Cadiach ha explicat en una trucada posterior al programa que malgrat el descens, es troben en molt bones condicions tant físiques com anímiques, i amb molta moral per a un tercer intent. De fet, ha explicat que renegociaran els permisos per allargar l’estada al Broad, un cop arribin al base. Escoltem Iñigo Castiñeyra. 

Un programa pel qual han passat primeres espases del món de l’alpinisme, com Juanito Oiarzabal o l’amic de Cadiach i company al Broad el 2015, el navarrès Patxi Goñi, que ha reiterat que una retirada a temps, sempre és una gran victòria.

 

També hem parlat amb la primera catalana en pujar un vuitmil, Monica Verge, que juntament amb Magna Nos va ascendir el Cho Oyu el 1989. O amb Conrad Blanch, cap de l’expedició que va convertir el 1985 a Cadiach en el primer català i primer occidental en superar el mític segon esglaó de l’Everest, que va superar per la cara nord i sense oxigen artificial.