«Sostenint una espelma davant seu, Howard Carter va introduir el cap. Va quedar-se en silenci durant els dos o tres minuts següents, la qual cosa va generar una tensió pràcticament insuportable. Jo creia que havia sofert una nova decepció, i li vaig preguntar: “Pot veure alguna cosa”». I Carter em va respondre: “Sí, sí… Coses meravelloses!”

La mostra ens convida a descobrir l’emocionant història de la descoberta de la tomba de Tutankamon en una exposició il·lustrada amb les fotografies originals de Harry Burton, custodiades avui pel Griffith Institute d’Oxford. Junt amb les fotografies, s’hi exposen les rèpliques fetes per Kemet, grup de recreació de l’antic Egipte, al llarg de les diferents edicions de Tarraco Viva: un impressionant altar canòpic, el mateix sarcòfag daurat del faraó o elements tan mundans com els “tuppers” de l’època.

“És el més a prop que estareu de la tomba de Tutankamon. Fins i tot, si aneu a visitar-la a Egipte, no podreu entrar a la Sala del Sarcòfag, que aquí hem recreat a escala 1:1”, explica Julio Villar, guia i intèrpret patrimonial d‘Argos Serveis Culturals.