Exercici rescat Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha organitzat un exercici de rescat d’un operari de grua al Moll de Castella. L’exercici ha servit per a comprovar l’eficàcia dels plans d’autoprotecció i millorar les actuacions en emergències.

L’entrenament ha simulat el cas d’un gruista que queda inconscient dins de la cabina d’una grua mòbil, en una de les terminals de Noatum, al recinte portuari, a causa de l’emissió de fums procedent de l’incendi en la mateixa grua. L’exercici ha consistit en el rescat del gruista i en l’extinció de l’incendi declarat a la grua. A més, s’ha provat el sistema de comunicació automàtica ALERT 24 que difon automàticament missatges SMS, e-mail
i de veu dins de la comunitat portuària per tal d’alertar, informar i donar instruccions, si s’escau.

En la maniobra, en el qual s’ha activat els plans d’autoprotecció del Port de Tarragona: PAU, nivell 1 i PIM en alerta, s’ha posat a prova la coordinació entre equips d’emergències, la preparació dels equips i altres aspectes tècnics. L’exercici ha servit per a comprovar l’eficàcia d’aquests plans i millorar les actuacions en emergències en les quals estiguin implicades operatives portuàries.

El simulacre ha comptat amb la intervenció de personal de la terminal de Noatum, CapitaniaMarítima, Salvament Marítim, Bombers del Parc Químic , Bombers de la Generalitat de Catalunya, i amb la Policia Portuària i personal del sanitari de Prevenport (Activa Mutua).