El Servei de Pediatria de Joan XXIII inicia tècniques per vèncer la intolerància alimentària. Es tracta d’un mètode que consisteix en introduir petites quantitats dels aliments als quals els nens són al·lèrgics, de forma progressiva. Aquesta tècnica, que ja s’ha utilitzat en tretze pacients en els últims dos anys, no està exempta de risc i requereix la supervisió de l’especialista dins de l’àmbit hospitalari. I es que una part del tractament es fa al mateix hospital i la resta al domicili dels infants, el que comporta la implicació necessària de la família, com ha explicat la pediatra de l’Hospital Joan XXIII, Natàlia Garcia.El Servei de Pediatria ha iniciat el tractament amb un pacient d’onze anys que és al·lèrgic a l’ou, entre d’altres. L’objectiu primordial no és únicament que puguin arribar a prendre l’aliment al que són al·lèrgics, sinó també augmentar la seguretat davant la ingesta accidental. En el cas de l’ou seria un èxit que es pogués menjar, però també que es poguessin prendre aliments que contenen les seves proteïnes, ja que això augmentaria molt la qualitat de vida dels afectats.Els aliments que causen al·lèrgia amb més freqüència són, per aquest ordre, les fruites, els fruits secs, el marisc, l’ou, la llet i el peix. L’al·lèrgia a la llet i l’ou predomina en menors de 5 anys, mentre que al peix es pot iniciar ja als dos primers anys de vida. Aliments que causen més al·lèrgiaEls aliments que causen al·lèrgia amb més freqüència són les fruites (33,3%), els fruits secs (26%), el marisc (22%), l’ou (16%), la llet (13,8%) i el peix (9,8%). L’al·lèrgia a la llet i l’ou predomina en menors de 5 anys, mentre que l’al·lèrgia al peix es pot iniciar ja als dos primers anys de vida. Tot i això, en aquest segon cas el 58,4% de pacients diagnosticats són majors de 15 anys. Finalment, el 85,1% i el 72,6% de les reaccions produïdes per fruites i fruits secs, respectivament, es donen en majors de 15 anys.