Instal•lat camp 3 (7.000 m.) i compàs d’espera per l’atac al cim del Broad la setmana que ve

Hores decisives al camp base per decidir el dia de l’atac al cim del Broad Peak. Es va acostant la jornada en la qual l’alpinista Òscar Cadiach es pot convertir en el primer català en completar els 14 vuitmils principals, i sense oxigen.

Cadiach i la resta d’alpinistes del Broad han passat les últimes quatre nits –tota aquesta setmana- dormint per sobre dels 6.000 m. al camp 2 del Broad.

IMG_3030

Aquest dijous -com tenien previst- han tornat a baixar fins al camp base, després d’instal·lar el camp 3 a 7.000 metres i equipar les cordes fixes a les zones alta de la muntanya, amb l’ajuda dels portejadors d’altura. Des d’allà, Cadiach i Lolo González han trucat al programa de Tarragona Ràdio, El Pont de Mahoma:

Ara, s’engega el compàs d’espera per la finestra de bons temps que els permeti iniciar l’atac al cim.

Així ho esperen tots plegats; Cadiach; el donostiarra Iñigo Castiñeyra; el malagueny Lolo González i el basc Jonatan García, del ‘Club Alpino Ama Dablam’; l’asturiana Rosa Fernández, i el multi aventurer andalús Javier Campos. També els dos alpinistes de ‘Summint Climb’; l’islandès Ásgeir Jónsson i l’australià Gilian Lee.

L'equip al complert
L’equip al complert

El darrer informe meteorològic apunta a quatre dies de mal temps per sobre dels 7.000 m. Així que caldrà esperar. Els propers dies, divendres o dissabte, es podran renovar les previsions. Tot fa pensar, que l’atac al cim serà la setmana vinent.

IMG_3093

Per cert, els eslovacs han fet el primer cim de la temporada al Broad Peak. Són Ales Cesen (Piolet d’Or 2016) i Luka Lindic que aclimaten al Broad pel seu veritable objectiu que és coronar el sempre complex Gasherbrum IV (7.925 m).

Al base, han pogut intercanviar informació sobre les condicions de la muntanya per sobre dels 8.000 i a l’aresta final amb el grup d’Òscar Cadiach.

Segons han explicat, les condicions són molt òptimes. Res a veure amb les de l’any passat; amb una forta acumulació de neu a les cotes altes que feia dificilíssima la feixuga feina d’obrir traça i va fer avortar les opcions de cim.

Recordem que enguany al Broad també hi ha la cordada del guia argentí Tomás Ceppi, que porta un grup internacional mixt format per dos noruecs Benedicte Teigen Gude i Gaute Gude Teigen; l’alemany Stephan Mertesdorf i l’americà Ryan Waters.

 

 

Facebooktwitter

Un pensament a “Instal•lat camp 3 (7.000 m.) i compàs d’espera per l’atac al cim del Broad la setmana que ve”

Deixa un comentari