powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Edurne Rubio és una creadora multimedia que transita tentre diferents formats: performances, vídeos, projectes sonors,… Aquest desplegament tècnic el posa al servei del missatge, normalment de contingut antropológic i històric.

A Light Years Away, es mou entre l’experiència personal i el sentiment col.lectiu. Aquí, l’Edurne ens parla de la història de la seva família, espeleòlegs que formaven part d’un grup que explorava la cova de l’Ojo Guareña, aprop de Burgos. Això passava els anys de la dictadura, quan la repressió i la pobresa representaven el món exterior i aparentment lluminós, però era a la cova fosca on realment es sentien lliures i vius.

També relata el seu propi record d’infantesa, quan passava els estius jugant entre roques, en pasadissos misteriosos i fantàstics que no s’acabaven mai i que explicaven la història de molts pobles primitius que hi havien viscut.

Sobre la llum i la foscor, vol fer-nos reflexionar l’Edurne, amb un aproposta immersiva que transformarà l’Aula Magna de la URV en una cova. Ella ens proposa que tanquem els ulls i ens abandonem al paisatge sonor que han creat per l’ocasió.