Quines solucions s’obren a l’abast de totes aquelles persones, de totes les edats, que pateixen incontinència anal? Tot i que aquesta dificultat afecta una part de la població més gran del que la majoria s’imagina, és encara molt desconeguda pel conjunt de la societat.

Per aquest motiu, l’Associació d’Incontinència Anal ASIA ha programat unes jornades multidisciplinàries entre el 21 i el 27 de juny, amb motiu de la Setmana Mundial de la Continència 2021 en les quals participaran diversos professionals sanitaris. Durant aquests dies es desenvoluparan activitats per posar en comú diferents aproximacions de tractament, així com donar a conèixer l’impacte que tenen aquestes patologies en la qualitat de vida de les pacients. A més a més, es preveu organitzar una cursa popular solidària a distància.

En parlem de tot plegat amb Àngels Roca, delegada a Tarragona d’ASIA, que ens explica que l’entitat neix l’any 2013 de la mà de professionals ja que «no hi havia cap associació en l’àmbit estatal per poder ajudar a tota la gent». Roca explica que «quan pateixes incontinència no saps el que has de fer, sembla que la teva vida depèn dels bolquers i de tenir un lavabo a prop i volem fer veure que es pot trobar ajuda i normalitzar el problema».

«La incontinència afecta totes les esferes de la vida laboral, social, tu mateix t’aïlles de tothom i et vas tancant», explica Rova, al mateix temps que afegeix que des d’ASIA Tarragona «es fan reunions per empoderar als pacients per parlar de salut i per tractar tot el que els angoixa, les pors, les vergonyes, tot el que no es parla amb ningú i que dificulta el dia a dia i l’autoestima».

Una opinió similar esgrimeix el coloproctòleg i especialista de cirurgia general i de l’aparell digestiu a l’Hospital Joan XXIII, Francesc Feliu, que destaca que la importància de posar-se en mans de professionals per tal de rebre un tractament que retorni la qualitat de vida.

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.