Reflexionar i fer pedagogia sobre la fauna i flora que conviu amb nosaltres a la ciutat, és el gran objectiu d’aquest jornada organitzada per la URV i la consultoria mediambiental Limonium.

Al llarg d’una tarda, es donaran a conèixer projectes com l‘Urban Raptor, que convida els ciutadans a fer d’obsevadors dels rapinyaires, que cada cop són més freqüents a la ciutat. També posaran en vàlua l’ampli patrimoni paleontològic que té catalogat el Museu d’història. Així com la gestió ambiental d’un espai tan ampli i complexe com el Port.

La presència del cargol de la muralla donarà noves claus d’interpretació d’aquesta construcció clàssica, demostrant la interrelació entre el patrimoni natural i l’arquitectònic.

Les xerrades les duran a terme investigadors vinculats al territori i que estan fent una tasca mediambiental molt potent, sovint poc visibilitzada. Un dels esdeveniments que evidencia aquesta realitat és la recent visita de tortugues babaues al nostre litoral. “Això és una oportunitat perquè tothom entengui que una ciutat amb biodiversitat és una ciutat sana, i per això cal cuiadar-la”, explica Ferran Aguilar, tècnic de Limonium.

De fet, “queden molts temes per tractar, com la protecció d’espècies autòctones en front de les invasores, que provoquen entre altres coses, la desaparició irreversible de les petites cales”, alerta Edu Soler, director de Limonium. Tarragona és una ciutat molt propícia a la riquesa natural, ja que té dos cabals d’aigua, i està envoltada de zones verdes excepcionals com el Bosc de la Marquesa.

Aquesta primera jornada pretén tenir continuitati crear així un espai de reflexió sobre com s’ha de gestionar la coexistència urbana dels éssers vius.