La Banda Unió Musical de Tarragona va celebrar els 30 anys exactes de la seva fundació aquest 24 de març. Per commemorar la fita, l’entitat va convidar a dos dels seus exdirectors a conduir una part de l’assaig d’aquest divendres i continuar treballant en el concert TRES, que l’entitat oferirà el 20 de maig a les 19 hores al Teatre Tarragona.

A l’assaig hi va participar Joan Carles Chordà, que va ser el primer que va dirigir la formació musical. Amb ell, els músics van treballar la simfonia per a banda ‘La Divina Comèdia’, que fa un recorregut pel purgatori, l’infern, l’ascensió i el paradís. Després, va ser el torn de Joan Baptista Messeguer, segon director de l’entitat. Messeguer ha compost l’obertura ‘Trentum’, per commemorar l’aniversari de la BUMT. La peça s’estrenarà coincidint amb el concert TRES, on Messeguer serà un dels artistes convidats.

El director actual de la Banda, Jordi Masip, comenta que l’assaig coincideix amb la data de la seva fundació. El qualifica d’especial per la presència de dos dels seus predecessors.

El vessant social és un dels pilars fonamentals de la Banda Unió Musical. En aquest sentit, per celebrar el 30è aniversari, divendres, després de l’assaig, els músics van bufar les espelmes i van fer una nit de karaoke al local.