Els treballs d’ampliació de la zona taronja que actuarà com aparcament dissuasiu a la carretera del Cementiri de Tarragona han començat aquest dilluns. Les tasques que habilitaran fins a 120 nous llocs d’aparcament han de permetre que els usuaris puguin aparcar el seu vehicle durant tot el dia per només 1€.

D’una banda, s’actua a la carretera del Cementiri, al tram que comprèn els carrers ubicats entre les rotondes d’Escultor Verderol i del camí del Llorito, en ambdós sentits de la marxa. Aquí s’ha inhabilitat un dels dos carrils de circulació per banda, fet que permetrà regularitzar fins a 90 places d’aparcament. També es preveuen actuacions al camí de l’Ermita de la Salut, fins ara zona blanca, i que es converteix en pàrquing dissuasiu amb unes 30 noves places. Durant aquests dies es faran tasques de pintura, instal·lació de parquímetres i senyalètica.

El conseller de territori i mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, defensa que els aparcaments dissuasius són un dels emblemes de la política de mobilitat de la ciutat per estimular que cada cop més s’estacionin els vehicles a les afores i la gent es mogui caminant, en transport públic o en bicicleta.

Puig diu que es tracta d’una aposta de futur que beneficiarà als usuaris de vehicles antics un cop entri en funcionament la zona de baixes emissions, mentre que esdevé un pas més cap a una mobilitat sostenible i ecològica.

Els treballs d’adequació es duran a terme aquesta setmana, de dilluns a divendres i han d’estar enllestits el proper 11 de juliol.