Aina Mallol en una imatge promocional de La Faixa.

Debat, humor, història i actualitat. Són els quatre principals ingredients amb els quals la prestigiosa comunicadora i apassionada castellera Aina Mallol llença el programa-podcast setmanal La Faixa, una proposta de temporada que buscarà establir-se a la graella de Tarragona Ràdio i de La Xarxa com el producte radiofònic casteller de referència a nivell nacional. Comptarà amb la col·laboració inestimable de la jove periodista Elisenda Rovira. S’emetrà cada dijous de 12 a 13 hores fins al mes d’octubre al 96.7FM.

TOTS ELS CAPÍTOLS

Capítol 00: La represa

La Faixa s’estrena amb un tema cabdal per l’actualitat castellera: la represa d’assajos i actuacions. En parlem i ho debatim amb la Marta Sancho, dels Xiquets de Tarragona, la Gemma Polo, cantant de Roba Estesa, la Maria López dels Castellers de Barcelona i la Laia Colomer dels Castellers de Vilafranca. També entrevistem el president de la Coordinadora, Pau Camprovín.

Capítol 01: El Concurs

Què seria del món casteller sense el Concurs de Castells? Parlem d’aquesta trobada de grans dimensions que uneix competició, treball d’equip, esport i art i ho fem a través de la nostra tertúlia, i també conversant amb la vigent directora d’aquest esdeveniment bianual: Ester Roca. També viatgem en el temps fins al 1970, ens trobem amb algunes colles que han fet història al Concurs i parlem amb el psicòleg esportiu Vicenç Raluy. Ens acompanyeu?

Capítol 02: La jerarquia

Les dones es troben plenament integrades en la rutina del món casteller i ocupen alguns càrrecs institucionals dins de les colles, però per què costa tan que assumeixin rols tècnics? Entrem a fons en aquest tema i en el debat, i ho fem parlant amb experts i també amb els mateixos protagonistes, a més a més de retrocedir en el temps per aprendre del nostre passat. Pel programa passen també, experts que ens ajudaran a visibilitzar aquesta qüestió des de diferents punts de vista.

Capítol 03: Colla gran o colla petita?

Què és millor, una colla gran o una colla petita?

Els que han viscut en una colla petita ens poden parlar de com gaudeixen de casa petita passa endavant i els que han viscut l’experiència contrària defensen les avantatges de gaudir de l’experiència i la transmissió de coneixements que duu integrada una colla gran. 

Però, qui és més gran? El que aconsegueix les fites que són més complicades o el que reuneix més persones o recursos? És sostenible un món casteller actual, que presenta noves colles diferents cada any? En aquest nou capítol trectem a fons totes aquestes qüestions. 

https://alacarta.tarragonaradio.cat/embed/podcast?id=tarragonaradio_podcast_28282