Down Tarragona ha estat declarada entitat d’utilitat pública per la Generalitat de Catalunya.
El govern català ha reconegut i declarat administrativament d’utilitat pública l’Associació, que treballa per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats al conjunt de la demarcació. Amb els diferents programes que impulsa Down Tarragona, busca ajudar al col·lectiu a incorporar-se de manera activa a nivell social, laboral o del lleure.

La declaració d’utilitat pública permet que les aportacions a l’Associació Down Tarragona tinguin, a partir d’ara, avantatges fiscals per les persones i empreses que donen suport a l’entitat ja que permet que les aportacions econòmiques que s’efectuïn a l’Associació es puguin desgravar amb fins a un 80% en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques o l’Impost de Societats.

En declaracions a l’espai Tothom de Tarragona Ràdio, la directora tècnica i coordinadora de projectes de Down Tarragona, montse Ramírez, ha agraït el reconeixement que suposa aquesta declaració perquè els encoratja encara més a continuar amb la seva tasca.

Ramírez ha explicat que un cop es defineixin els futurs alcaldes dels municipis on atenen als seus usuaris, iniciaran una ronda de contactes per donar-los a conèixer les necessitats del sector i establir possibles col·laboracions.