La soprano sevillana Leonor Bonilla, una de les veus emergents al panorama nacional, obrirà aquest diumenge 7 d’agost a les 20,30 hores al Seminari de Tarragona el Festival Líric Internacional Daurada Escena. La primera edició del certamen va tenir lloc el 2017. La intèrpret estarà acompanyada al piano per Marta Pujol en un programa que inclou conegudes àries d’òpera i diverses peces de sarsuela. Pel Daurada Escena han passat estrelles actuals del bell cant com Marina Viotti, Sara Blanch o Katerina Tretyakova, per citar-ne només alguns noms.

Leonor Bonilla ha merescut premis tan prestigiosos com els del Certamen de Noves Veus Ciutat de Sevilla; el Flavià Labò de Piacenza; el Monserrat Caballé o l’Alfredo Kraus, a més del Premi Plácido Domingo, el Premi del Teatre de La Zarzuela al Millor Cantant, el Premi Especial del Teatro Real de Madrid o el Premi Òpera 21 a la millor cantant jove d’Espanya, entre d’altres. Bonilla és habitual als elencs de grans escenaris com el Teatro Real de Madrid, el Teatre de la Mestrança de Sevilla o el d’Oviedo, per citar-ne alguns. Va debutar al Liceu el 2017 amb ‘Il viaggio a Reims’.

En concret, el recital de diumenge al Seminari oferirà el següent programa: Piangeró la sorte mia (Handel) – Non si da follia maggiore (Rossini) – Qui la veu sua soave (Bellini) – O luce di quest’anima (Donizetti) – Havanera de Monte Carmelo (Torroba) – Donya Francisquita `Fandango’, piano (Vives) – Jugar amb foc (Asenjo) – Em diuen la primorosa (Giménez i Nieto).

Presentació de la Fundació comunitària Augusta Kese
L’acte inaugural del festival Daurada Escena també servirà per a la presentació en societat del projecte de la Fundació comunitària Augusta Kese, impulsada des de l’associació d’Empresaris de Tarragona, que té com a objectiu la implicació de la societat civil per a la posada en valor del Patrimoni històric de Tarragona com a motor de transformació social de la ciutat i del territori. S’afronta amb un interès especial el repte de promoure l’activitat econòmica vinculada al llegat històric, així com detectar i impulsar el coneixement, el talent i la diversitat cultural.