La flota de l'arrossegament de Tarragona està fent veda biològica. Foto: ACN.
La flota de l'arrossegament de Tarragona.

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Els pescadors de l’arrossegament de Tarragona tornen a la mar després de superar la veda biològica més llarga feta fins el moment. La flota ha estat dos mesos i deu dies aturada. Per tant, aquest 1 de juliol tornaran a feinejar les 23 barques que s’hi dediquen al Serrallo.

Els pescadors creuen que la veda és necessària i que cal respectar-la, però troben excessiu el temps fixat, i que cada cop s’anirà ampliant progressivament. I és que durant aquest període deixen de facturar i passen a cobrar l’atur, mentre es dediquen a invertir en la millora i manteniment de les seves embarcacions.

Jaume Sans, vicepresident de la Confraria de Pescadors de Tarragona, ha explicat a Tarragona Ràdio que esperen fer força captures en aquest retorn a la mar. El que sí tenen clar és que el preu del carburant no ha baixat i Sans reclama més ajudes per no acabar de condemnar el sector. Admet que cada cop el sector està pitjor.

Uns pescadors que, a la vegada, denuncien l’excés de regulació i la nova normativa europea que els redueix els dies de feina.