La 23ena edició de la Fira de l’Oli de la Denominació d’Origen Protegida Siurana s’ha obert aquest divendres a les 11h a Tarragona amb una mostra, tasts i activitats a l’entorn del mercat Central. La festa es porta a terme aquest divendres i dissabte a la plaça Corsini.

Els productors posen en valor la qualitat i les propietats de l’oli a través de les parades instal.lades. Es fan tastos per poder degustar l’oli nou, hi ha activitats infantils i diferents sortejos.

La directora de Mercats de Tarragona, Mònica Garcia recorda que la fira va començar a fer-se a la Rambla Nova però destaca la sinergia que es genera amb el mercat ara que se celebra a la plaça Corsini.

El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha explicat que enguany l’oli ha estat notícia per la pujada del seu preu a causa de la poca producció. Durant el cap de setmana hi haurà concursos per guanyar el nostre pes en oli, sortejos de lots, o els participants podran jugar al joc de l’oli, una novetat adreçada a petits i grans. També hi col·labora el Gremi de Pagesos de Tarragona.

La fira col·labora un any més amb el Banc d’Aliments. El vermut popular solidari de dissabte donarà tots els ingressos al Gran Recapte d’aquesta entitat, que coincideix aquell cap de setmana.