2.200 nens omplen el Camp de Mart per jugar com jugaven els romans

Publicat dijous 09 de Maig de 2019 12:01
  • Tarraco Viva
  • Camp de Mart
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

2.200 nens i nenes de la comarca han omplert el Camp de Mart aquest dijous per jugar com jugaven els nens de Tarraco. Els joves han pogut participar en més de 120 jocs documentats en una activitat organitzada pel Camp d’aprenentatge que forma part del festival Tarraco Viva.

Jocs de corda, activitats musicals o muntar una Nina d’Ivori de cartró són algunes de les parades que s’han trobat els estudiants als jardins del Camp de Mart. Una jornada que serveix per fer que els nens aprenguin els costums dels seus avantpassats de Tarraco.

Rat Cebrian, membre del Camp d’aprenentatge, ha explicat que els jocs són una manera de comunicar-se dels més petits i que ha de servir per tornar a les dinàmiques de joc col·lectives.

Els nens havien d’aconseguir gomets per omplir la seva acreditació d’activitats per finalment guanyar premis. Alguns dels joves han explicat a Tarragona Ràdio els jocs que han fet.

La jornada de Tarraco Viva continua amb una conferència a les set de la tarda sobre les construccions més rellevants de la ciutat romana. També, al Mercat Central es desenvoluparà un recorregut pel mercat actual per fer una reflexió sobre com funcionaven a l’època romana i si eren gaire diferents.

A les nou de la nit al Palau de Congressos se celebrarà el debat sobre Egipte per saber com era la ciutat antiga.