300 persones peregrinaran fins al Morell en una nova edició del Rocío Chico

Publicat divendres 04 de Octubre de 2019 12:27
  • Miguel González

 

Prop de 300 persones peregrinaran aquest cap de setmana fins al Mas dels Frares, al Morell, en una nova edició del Rocío Chico. La Casa D'Andalusia de Tarragona organitza un any més el romiatge, que arrencarà dissabte a les deu del matí des de la zona del Pont de Santa Tecla i encararà el trajecte vorejant la llera del Francolí.

 

La comitiva enfilarà el recorregut, d'aproximadament 4 hores, a peu o a cavall. Quan els peregrins arribin al recinte habilitat, començaran un seguit d'activitats lúdiques, festives i religioses que s'allargaran fins al diumenge 6 d'octubre. El programa inclou curses de cavalls, una sardinada popular o concurs d'arrossos i de sevillanes.

 

Els actes religiosos arribaran dissabte a la tarda, a les vuit, amb la celebració de la Missa Rociera com a acte central. L'Eucaristia serà cantada pel Cor de la Casa d'Andalusia.

 

La presidenta de l'entitat, Charo Garcia, ha recordat en declaracions a Tarragona Ràdio que la celebració del “Rocío chico” s'inspira en una tradició religiosa amb origen en un vot d'acció de gràcies que el poble d'Almonte,

 

va fer l'any 1813 després d'haver-se alliberat de l'atac de les tropes franceses.

 

 

 

La peregrinació s'acompanya del “Sinpecao”, que representa a la Verge i que en el cas de Tarragona es porta fins l'ermita del Mas dels Frares.