30 parelles participen en la segona edició del 'Projecte Rossinyol'

Publicat dimecres 04 de Novembre de 2015 13:00
  • KM 0
  • Martí Caparrós

El projecte Rossinyol de l’Associació Quilòmetre Zero atén 12 nens de Bonavista en el seu primer any de vida.

La iniciativa busca facilitar la integració social de nens i nenes de diferents contextos socioculturals i influir en el seu creixement perquè tinguin més facilitats per desenvolupar-se personal i professionalment. Els voluntaris, que fan parella amb els infants, els proporcionen suport social, cultural i lingüístic.

La segona edició del projecte, que arrenca el dia 15 de novembre, ha ampliat el nombre de parelles fins a la trentena. Enguany, infants dels col·legis de Campclar i el Miracle també rebran els serveis dels voluntaris.

El projecte Rossinyol és un programa de mentoria social

iniciat el primer quadrimestre del curs 2014-2015 en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili.

Els estudiants fan de voluntaris i formen parelles amb nens que tenen necessitats o problemes derivats de la crisi.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, la seva coordinadora, Marina Claverías, ha fet balanç del primer any del projecte i ha avançat que aquest continuarà creixent.

 

L'Associació  Quilòmetre Zero és una entitat d'iniciativa social, sense ànim de lucre, que gestiona diferents serveis i programes de voluntariat adreçats a pal·liar el sofriment econòmic i social a les famílies.

L’entitat té previst engegar nous projectes similars. Un exemple n’és el de mentoria esportiva, que preveuen enllestir al mes de gener del any vinent. En bona part, del finançament i del nombre de voluntaris.