40 persones han perdut la vida a les carreteres tarragonines fins al novembre

Publicat diumenge 01 de Desembre de 2019 21:08
  • ACN
  • Trànsit
  • Tarragona Ràdio

40 persones han perdut la vida a les carreteres tarragonines fins al novembre, segons el balanç del Servei Català de Trànsit (SCT).
L'any pasast van ser 44 les víctimes mortals. Fa dos anys, 56 persones van perdre la vida en accidents de trànsit al conjunt de la demarcació de Tarragona. 
Trànsit alerta que disminueix la mortalitat a les carreteres, però augmenta el nombre de motoristes morts. A les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, 7 motoristes han perdut la vida enguany. A banda d'un vianant. 

Al conjunt de Catalunya
163 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes fins al novembre, un 10,4% menys que en el mateix període de l'any passat que van ser 182 víctimes.
Trànsit alerta però que la xifra de motoristes (45) i ciclistes (9) finats ha augmentat en comparació amb els idèntics 11 mesos de 2018 (41 i 2, respectivament).
De les dades es desprèn que un 52% dels morts es produeixen en cap de setmana o festiu (el més negre va ser el del 22 al 24 de març amb 7 víctimes) i també destaca l'augment d'un 50% del nombre de morts dins la franja de 65 a 74 anys. Trànsit considera però que durant els mesos d'octubre i novembre s'ha aconseguit frenar "aquesta "tendència a l'alça" i celebra igualment la reducció d'un 43,6% de les víctimes mortals dins de la franja d'edat de 35 a 44 anys.

Més víctimes vulnerables 
De les 163 persones mortes aquest any, un 39% són víctimes de col·lectius vulnerables: 45 motoristes, 9 ciclistes i 10 vianants. 
Convé destacar que, fins a aquest mes de novembre de 2019, el nombre de motoristes morts supera el de l’any passat, ja que en aquest mateix període les víctimes van ser 41. També se supera la xifra de ciclistes morts, ja que l’any passat, en aquestes dates, n’eren 2. "Per tant, el col·lectiu de ciclistes i motoristes és un dels que més s'ha de treballar. No només ells han de ser conscients de la seva vulnerabilitat, sinó també la resta de conductors", ha conclòs Trànsit.